Impact corona op gezond leven

Impact corona uitbraak Gelderland – Midden

Resultaten panelonderzoek

Persoonlijke hygiënemaatregelen, zoals het niet meer geven van een hand, of het gebruik van papieren zakdoekjes zien de meeste Nederlanders niet als een probleem. Zoveel mogelijk thuis blijven, anderhalve meter afstand bewaren en niet op bezoek bij 70-plussers zijn de lastigste opgaven, zeker op de lange termijn. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van het RIVM en GGD’en onder 90.000 mensen. De landelijke resultaten vindt u hier.

In onderstaande infographic 'Impact corona uitbraak Gelderland – Midden' vindt u de belangrijkste bevindingen van het onderzoek onder ruim 6700 inwoners van Gelderland – Midden. Hierbij hebben we specifiek ingezoomd op 70+ers, mensen met één of meer gezondheidsproblemen en verschillende huishoudsamenstellingen. Daarnaast hebben we gekeken of er verschillen zijn waar te nemen tussen mensen met een hoog en een laag opleidingsniveau.

20200527 Resultaten panelonderzoek (1) GM corona.png

Impact corona uitbraak Noord- en Oost-Gelderland

Resultaten panelonderzoek

De GGD Noord- en Oost-Gelderland doet peilingen onder haar inwoners naar de gevolgen van de coronacrisis. In deze infographics is weergegeven hoe hun soms angstige en somberen gevoelens zich ontwikkelen en wie aangeeft eenzaam te zijn. Wat opvalt is de veerkracht van veel inwoners van deze regio!

Panelonderzoek 1

Infographic Peiling 1 volwassenen_def.png

Panelonderzoek 2

Infographic Peiling 2 volwassenen_def.png

Panelonderzoek 3

Infographic Coronapeiling Jeugd_def.png