Tips gezond leven tijdens corona

Team Nederland tegen corona

Corona... niet leuk om zelf te krijgen. Niet leuk om door te geven. Als Team Nederland moeten we dit virus samen aanpakken. Door mensen die hier erg ziek van kunnen worden te beschermen. En door zelf gezond te blijven. Dit doe je door goed te eten, te bewegen en te slapen. Maar je bent ook gezond bezig als je praat met anderen, over wat je bezighoudt. En als je werken en ontspanning combineert. Dat helpt allemaal mee. En zo helpen wíj allemaal mee. Dit filmpje laat het mooi zien.

#Corona #PositieveGezondheid

handen wassen.jpg

Handen wassen in beeld

Bekijk onderstaande video's en kom erachter waarom handen wassen zo belangrijk is en leer hoe je dit het beste kunt doen.

Waarom je goed je handen moet wassen, voor kinderen Handen vol met virusstukjes.

Handen wassen, eenvoudig uitgelegd voor jong en oud Hoe was ik mijn handen op de goede manier.

gezond eten.jpg

Gezond eten

Gezond eten helpt om een goede weerstand te houden. Hier vind je wat tips die hierbij kunnen helpen.

bewegen.jpg

Gezond bewegen

Bewegen is goed voor iedereen. Dit is een uitdaging wanneer je zoveel mogelijk thuis moet blijven. Hier vind je wat tips hiervoor.

praten kinderen.jpg

Praten met kinderen

Ook voor kinderen is de verandering heel groot. Ze gaan niet naar school of de kinderopvang. Ze horen de hele dag mensen praten over corona. Dit kan leiden tot vragen. Hier zijn enkele tips hoe je met kinderen kunt praten over het virus en de maatregelen.

praten anderen.jpg

Praten met anderen

De hele dag thuis blijven heeft veel effect. Blijf contact houden met vrienden en familie. Praat met iemand die je vertrouwt. Bel of chat als je wil praten, iets wil vragen of iemand zoekt die naar je luistert.

Omgaan met de gevolgen van corona

Monique L'Hoir vertelt in de video meer over rouw na corona.

Iedereen reageert op zijn eigen manier op de veranderende situatie. De een maakt zich zorgen, iemand anders wordt angstig of voelt zich eenzaam. Hier zijn wat tips opgenomen hoe hier mee om te gaan.

anderen helpen.jpg

Samen voor elkaar

In de afgelopen tijd zijn er meerdere initiatieven ontstaan waar mensen elkaar helpen. Wil je graag iemand anders helpen of kan je wel wat hulp gebruiken? De onderstaande initiatieven brengen vraag en aanbod bij elkaar.

Thuisisolatie

Steven van der Lelie, adviseur medische milieukunde bij GGD NOG, kwam in contact met een persoon die positief getest is op corona. Om geen anderen te besmetten ging Steven in thuisisolatie. Dat was een behoorlijke omslag. Een hoop vrije tijd waarin je niet de dingen kan doen die je graag doet.

Achter het scherm vandaan

Veel kinderen hebben de laatste periode meer tijd dan anders achter een schermpje gezeten. Juist omdat veel activiteiten weg zijn gevallen was een schermpje een fijne afleiding. Nu school en sport voorzichtig weer starten kan het een uitdaging zijn om de afspraken weer aan te scherpen. Monique L'Hoir, pedagoog bij GGD NOG, vertelt hoe afspraken maken kunnen helpen.