Nieuws

Check de bezoekersdrukte

9 juli 2020

De monitor bezoekersdrukte geeft inzicht in waar het druk of rustig is in onze regio. Het biedt inwoners en toeristen een hulpmiddel om te bepalen waar zij rustig kunnen recreëren. Je vindt de monitor op https://www.toerismevan.nl/nieuws/monitor-bezoekersdrukte/ De monitor is opgezet door het bureau Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen.

Ik ga op vakantie en neem (niet) mee....

2 juli 2020

De vakantieperiode staat weer voor de deur. Ben je er al uit of je thuis blijft of op reis gaat? De Rijksoverheid heeft informatie over reizen en vragen met antwoorden op de website staan. Ook tijdens de vakantieperiode houden we alleen samen corona onder controle. Nog even kort de belangrijkste informatie voor jou op een rij:

Ga wijs op reis

 • Plan jouw vakantie, indien mogelijk, buiten de schoolvakanties om
 • Vermijd drukte
 • Blijf thuis bij klachten en laat je testen
 • Houd 1.5 meter afstand en schud dus ook geen handen
 • Was uw handen vaak
  • Voor het eten
  • Na toiletgebruik
  • Na het verschonen van luiers
  • Na hoesten/niezen (als dit niet is gelukt in de elleboog)
  • Bij het betreden van uw woning/ vakantieadres
  • Bij het verlaten van uw woning/ vakantieadres
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg

Let op: Zijn de regels in het vakantieland waar je doorheen reist of verblijft strenger? Je moet je aan de regels houden van het land waar je verblijft of doorheen reist. Als je op vakantie wilt naar het buitenland, controleer dan eerst het reisadvies voor dat land op Nederlandwereldwijd.nl. Houd er rekening mee dat in ieder land beperkende maatregelen zijn. Ontwikkel je tijdens jouw vakantie gezondheidsklachten? Meld je bij een lokale huisartsenpost. Ontwikkel je bij thuiskomst gezondheidsklachten? Blijf thuis en laat je testen. Maak een afspraak via 0800-1202.

Reizen met de auto

Ga je met de auto op vakantie houd er dan rekening mee dat een mondneusmasker wordt geadviseerd als jouw reisgenoten niet uit hetzelfde huishouden komen. Een samengesteld gezin kan worden beschouwd als één huishouden en mag in één auto reizen, zonder mondneusmasker.

Reizen met het vliegtuig of openbaar vervoer

In het openbaar vervoer en in het vliegtuig is het dragen van een (niet-medisch) mondneusmasker verplicht. Indien je een masker draagt: draag het masker correct. Dus over neus én de mond. Hang het masker niet onderaan de kin of aan de oren en werp het in de afvalbak nadat je het gebruikt heeft. Maak je gebruik van een uitwasbare variant, was deze dan op minstens 60 graden na gebruik.

Gestrand en nu?
Als je ziek wordt in een ander land, dan moet je er rekening mee houden dat je daar in quarantaine moet blijven tot je weer beter bent. Dit geldt mogelijk ook voor jouw reisgenoten. Houd in dat geval rekening met bijkomende kosten. Ben je in Nederland op vakantie en word je positief getest op het coronavirus? Overleg met de GGD van de regio waar je bent op welke plek je in quarantaine kunt gaan.
Er bestaat een risico dat het land waar je verblijft strengere maatregelen neemt en het land of de regio in lockdown gaat. Bereid je voordat je op reis gaat voor op mogelijke gevolgen die dit met zich meebrengt.

Extra informatie
Hieronder staan links naar webpagina’s met informatie over vakantie en reizen:

Met de Corona Check symptomen bijhouden

29 juni 2020

GGD Gelderland-Midden en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) zijn een proef gestart met De Corona Check app. Mensen die de app gebruiken, kunnen zo hun eigen gezondheid in de gaten houden. Zij geven elke dag hun temperatuur aan en of ze klachten hebben. Het kan zijn dat op basis van deze gegevens aanleiding is om te denken dat iemand besmet is met corona. Als dat zo is neemt het medische team van CWZ via de telefoon contact op met de gebruiker. Deze kan dan het advies krijgen zich te laten testen. In dat geval wordt via de app direct een link gestuurd om dit in gang te zetten. Deze app houdt niet bij waar mensen zich begeven, of begeven hebben.GGD Gelderland-Midden en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) zijn een proef gestart met De Corona Check app. Mensen die de app gebruiken, kunnen zo hun eigen gezondheid in de gaten houden. Zij geven elke dag hun temperatuur aan en of ze klachten hebben. Het kan zijn dat op basis van deze gegevens aanleiding is om te denken dat iemand besmet is met corona. Als dat zo is neemt het medische team van CWZ via de telefoon contact op met de gebruiker. Deze kan dan het advies krijgen zich te laten testen. In dat geval wordt via de app direct een link gestuurd om dit in gang te zetten. Deze app houdt niet bij waar mensen zich begeven, of begeven hebben.

Versoepeling coronamaatregelen per 1 juli 2020

25 juni 2020

Vanaf 1 juli is er een versoepeling van de maatregelen. Hier vind je alle informatie wat dat voor jou betekent: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus