Nieuws

Covid-19.jpg

Adviezen voor sneltesten voor (medische) organisaties

Sneltesten zijn COVID-19 testen waarbij de uitslag sneller bekend is dan bij de PCR-test. Een PCR-test wordt nu veelal gebruikt, zoals in de GGD-teststraten, en heeft nog steeds onze voorkeur. Toch zien we al een toename van het gebruik van antigeen(snel)testen. Wil je als bedrijf of (medische) organisatie zo’n test gebruiken? Lees dan goed de informatie en adviezen die voor jou op een rij zijn gezet. In de bijlagen krijg je antwoorden op vragen als:

Sneltest en positieve uitslag

23 oktober 2020

Heb je je laten testen via een commerciële sneltest en is het een positieve uitslag? Neem contact op om je alsnog te laten testen in de teststraat van de GGD: 0800-1202 of coronatest.nl. En blijf binnen.

Let op, waar de sneltest minder betrouwbaar voor is, is een negatief resultaat. Negatief hoeft niet altijd negatief te zijn. Het advies blijft dus, wanneer je klachten hebt: blijf binnen en maak een testafspraak op de GGD teststraat. We hebben hier weer meer plek, dus je kan de volgende dag terecht voor je afspraak.

Voor het bron en contact onderzoek is het van groot belang dat we alle positieven in beeld hebben. Alleen samen krijgen we corona onder controle. Bedankt!

testen.jpg

Hoe draag je een mondkapje?

20 oktober 2020

Kijk dit instructiefilmpje hoe je een mondkapje gebruikt.

Dashboard coronavirus

19 oktober 2020

Het dashboard coronavirus geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Op het dashboard is bijvoorbeeld te zien hoeveel mensen positief getest zijn op het virus en of het aantal besmettingen oploopt.

Dashboard

Logo Alleen samen.png

Corona woordenlijst

19 oktober 2020

Soms gebruiken mensen moeilijke woorden als ze praten over het virus. Maar wat bedoelen ze nu eigenlijk als ze het over de incubatietijd hebben. En dat het virus afremt. Is dat goed nieuws, of juist niet? De Corona woordenlijst is een lijst met moeilijke woorden over het Corona-virus.

Letters.jpg

Wanneer testen en in quarantaine?

15 oktober 2020

Wanneer moet je thuisblijven vanwege corona, wanneer moet je een testafspraak maken en welke uitzonderingen zijn er? Dit stroomschema wijst de weg.

Stroomschema.jpg

Nieuwe regels coronavirus 13 oktober

13 oktober 2020

Op dinsdag 13 oktober waren premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer op televisie. Ze vertelden over strenge regels tegen het coronavirus. De belangrijkste dingen leggen ze hier uit.

Logo Alleen samen.png

Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

13 oktober 2020

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft vandaag besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt.

Per 14 oktober 22.00 uur gelden de volgende maatregelen.

Logo Alleen samen.png

Voor wie download jij de CoronaMelder?

12 oktober 2020

Het coronavirus is er nog altijd. Dus is het belangrijk om juist nu alert te blijven. Daarom is CoronaMelder nu te gebruiken voor heel Nederland. CoronaMelder waarschuwt je nadat je in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kun jij voorkomen dat je mensen in je omgeving besmet. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

graphic-spread.png

Hulp en steun bij thuisquarantaine

8 oktober 2020

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen kan het nodig zijn dat je thuis blijft en geen bezoek ontvangt. Dit heet in (thuis)quarantaine gaan. Je blijft bijvoorbeeld thuis als je klachten hebt die passen bij corona, zoals een loopneus of koorts. Hoe lang je in quarantaine gaat en wat de regels zijn verschilt per situatie. We begrijpen dat het voor jou lastig kan zijn om binnen te moeten blijven. Er is steun en hulp beschikbaar in deze periode als je dat nodig hebt. Hier lees je hoe je hulp kunt vragen.

Thuis blijven.jpg

Ik heb hulp nodig

8 oktober 2020

De gevolgen van het coronavirus zijn voor veel mensen nu al voelbaar. Misschien ben je je baan verloren of is een dierbare overleden en weet je even niet meer wat je moet doen. Dan kan het goed zijn om hulp te zoeken. Iemand die je kan helpen met je geldzaken of met hoe je je voelt. Op de website van Aandacht voor elkaar vind je informatie en tips hoe je met je zorgen om kan gaan.

Stress.jpg

Daar doe jij het voor

5 oktober 2020

Een mooie reis maken, of weer op een festival staan. Iedereen heeft zo zijn redenen om zich nu aan de maatregelen te houden, zodat we straks ons normale leven weer op kunnen pakken. Waar doe jij het voor?

coronacamp3.png

In hoeverre verspreid je het virus als je niet ziek bent?

28 september 2020

Dat je besmettelijk bent als je corona hebt en ziek bent, is bekend. Maar in hoeverre verspreid je het virus als je niet ziek bent? In deze video wordt uitgelegd wat symptomatische, asymptomatische en presymptomatische verspreiding is.

Bron: NOS op 3

Welke stappen zetten we om veilig en effectief te kunnen vaccineren?

24 september 2020

Welke stappen dat zijn lees je in deze routekaart.

Routekaart vaccin.jpg

Corona spelregels in studentenhuizen

24 september 2020

Wat als in een studentenhuis een huisgenoot klachten heeft of positief getest is?

Op deze poster vind je de informatie.

studentenhuis.jpg