Vragen

Als de leerkracht ziek is komt hij of zij niet werken. De les wordt daar waar mogelijk overgenomen door een andere leerkracht.

Als een leerkracht negatief is getest voor het corona-virus, mag deze eventueel weer aan het werk.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/basisonderwijs-en-speciaal-onderwijs

De GGD krijgt alle positieve coronatesten binnen en gaat dan de contacten na. Zij komen zo nodig (als het kind met klachten op school is geweest) automatisch ook bij de klas-/schoolgenoten uit. De GGD denkt ook mee in de informatievoorziening. Mocht school nog zorgen hebben of het lang vinden duren, dan kunnen ze contact opnemen via het contactformulier.

  • Kinderen tot en met 12 jaar met alléén een neusverkoudheid (zonder koorts of andere luchtwegklachten) mogen naar de kinderopvang of naar school, behalve als zij contact hebben gehad met een bevestigde coronapatiënt of als volwassen gezinsleden klachten van koorts en/of benauwdheid hebben. Kinderen met koorts of met een volwassen gezinslid met koorts en/of benauwdheid of kinderen die in contact zijn geweest met een bevestigde coronapatiënt, blijven dus wel thuis.
  • Dit beleid is aangepast omdat gebleken is dat kinderen jonger dan 13 jaar zonder koorts bijna altijd verkoudheidsklachten hebben door een ander (verkoudheids)virus dan het coronavirus. Er worden bijna geen kinderen positief getest op coronavirus, terwijl het testen wel een nare ervaring kan zijn voor het kind. Ook is gebleken dat kinderen die wel besmet zijn met het coronavirus, zeer beperkt bijdragen aan de verspreiding ervan.

Jongeren ouder dan 12 jaar moeten bij verkoudheidsklachten , net als volwassenen, thuis blijven en zich laten testen.